GESCHIEDENIS

GARTENSTRA├čE 37, 49744 GEESTE- OSTERBROCK, Tel. +49 5907 958565 of +31 64404 6951

Wat is de oorsprong van de shiatsu techniek?


Het allereerste schrijven van de shiatsu techniek stamt al van duizenden jaren geleden. Het is bekend dat vanuit India via China (Traditional Chinese Medicine)de techniek in Japan terecht is gekomen.


Master Tokujiro Namikoshi


De shiatsu kende in het westen weinig kennis, tot er op 3 november 1905 een nieuw leven de wereld verblijde met zijn komst. Geboren in Kagawa op het eiland Shikoku verbleef de jonge Tokujiro de eerste zeven jaar van zijn leven. Familie Namikoshi ging echter verhuizen naar het veel koudere noordelijke eiland Hokkaido. Hier begon ook het ziektebeeld van de moeder ernstigere vormen aan te nemen. Echter het intuitieve kneden en wrijven van de jongen bleek de multiple reuma volledig te genezen.

 

Na de nodige studies met de daarbij behorende hindernissen opent Tokujiro Namikoshi in 1925 het Shiatsu Instituut voor Therapie. In 1933 laat hij het instituut in beheer van zijn leerlingen achter en zet in Tokyo een tweede instituut op. Zijn gedrevenheid en inzet begon zich in 1940 langzaam te bewijzen en resulteerde in de oprichting van het Japan Shiatsu Institute. Dit instituut verdiende de wettelijke erkenning in Japan.


Master Denis J. Binks


In 1975 bracht, de van origine uit Engeland afkomstige Denis Binks, shiatsu naar Europa. Samen met master Tokujiro Namikoshi opende hij in 1976 de Nippon Nederlandse Shiatsu School in Baarn. Langzamerhand ontwikkelde de Nederlandse school op zijn eigen wijze.

 

In 2004 mocht ik aan deze Nippon school de techniek leren zoals deze door Namikoshi is ontwikkeld.

 

Vervolgens kreeg ik de kans lessen te volgen van dokter Norio Yonezu, een van de eerste leerlingen van Master Namikoshi en van Takashi Namikoshi, de kleinzoon van.

SHIATSUDO

Copyright ┬«  All Rights Reserved

Call us:

+49 5907 958565