SHIATSU

GARTENSTRAßE 37, 49744 GEESTE- OSTERBROCK, Tel. +49 5907 958565 of +31 64404 6951

De techniek


De techniek die bij de Namikoshi techniek wordt gebruikt, is doeltreffend doordat de vingerdruk direct op de meridianen wordt uitgeoefend. Dit zorgt er voor dat het lichaam primair reageert door middel van reflexen. Dit stelt het lichaam in staat alle in het leven opgebouwde afvalstoffen, via de blaas af te voeren.


De gevoeligheid van een punt kan een teken van gezondheid zijn. De therapeut is in staat onderscheid te maken tussen de punten die gevoelig behoren te zijn en welke behandeling nodig hebben.


Pijn is een signaal en een waarschuwing dat er iets mis is. Als een dier ziek is, stopt hij met eten en drinken en rust om zo het lichaam te kunnen herstellen dankzij een zelfhelende kracht. Shiatsu helpt de cliënt de maximale zelfgenezende werking van het organisme te bereiken. Iedereen bezit dit vermogen.


Bij Shiatsu wordt altijd het hele lichaam behandeld. Waar men de meeste pijn ervaart, wil niet altijd zeggen dat daar ook de bron van de pijn zit. Tijdens de behandeling voelt de therapeut eventuele storingen die direct gecorrigeerd kunnen worden.

SHIATSUDO

Copyright ®  All Rights Reserved

Call us:

+49 5907 958565

Toepassing


Met shiatsu kan invloed worden uitgeoefend op de stroom van de levensenergie. Via bepaalde sleutelpunten (tsubopunten), die zich op het lichaam bevinden, kan een verstoring in de energiestroom worden beïnvloed en het natuurlijk genezingsproces geactiveerd worden. De shiatsu-therapeut tracht de oorzaak van een storing in de energiestroom (ziekte of klacht) op te sporen en de balans te herstellen. Met shiatsu wordt de druktechniek gebruikt als intensieve therapeutische massage, die tegelijkertijd is gekoppeld aan het beïnvloeden van het energiestelsel via de meridianen.


Bovengenoemde combinatie kan o.a. toegepast worden om:

* spierstijfheid (hypertonie) te verminderen of op te heffen

* het zenuwstelsel te reguleren

* de bloedsomloop en lymfecirculatie te stimuleren en te reguleren

* een goede spijsvertering te bewerkstelligen en de kliersecretie (endocriene en exocriene) te reguleren Bij kanker kan de chemotherapie ondersteund worden, zodat de nadelige bijverschijnselen hiervan verminderd worden. Shiatsu werkt zéér effectief in casu van regeneratie (bijv. na een operatie), revalidatie, mobilisatie en bij overbelastingsklachten. Tegenwoordig is de Oosterse geneeskunde een integratie van traditionele en moderne geneeskunde waarbinnen shiatsu een belangrijke plaats inneemt. Wij hopen dat de beroepsbeoefenaars binnen de reguliere Westerse geneeskunde en de Oosterse geneeskunde intensiever zullen samenwerken en elkaar wederzijds aanvullen. Alle betrokken patiënten, therapeuten, artsen en verzekeraars zullen hier uiteindelijk alleen maar profijt van hebben.